Ocet jabłkowy jak stosować

diet-1161153_1920

Ocet jabłkowy wykorzystywany jest jako przyprawa do potraw przede wszystkim mięs i sałatek, pochodzi z fermentacji jabłek. Produkt ten zawiera wiele substancji odżywczych, które korzystnie wpływają na nasz organizm, pomaga w odchudzaniu, zapobiega nowotworom, obniża cholesterol, poprawia kondycję włosów i skóry. W codziennym życiu dodawać go można do sosów, mięs czy potraw rybnych. Dla uzyskania lepszych efektów odchudzania należy pić ocet jabłkowy rozcieńczony z przegotowaną wodą, 2-3 łyżki octu na szklankę pół godziny przed głównymi posiłkami zmniejszy apetyt i poprawi trawienie. Ten produkt można wykorzystywać również zewnętrznie, aby poprawić kondycję skóry czy włosów. Bardzo prostym sposobem na trądzik jest wykonanie toniku składającego się z wody mineralnej, octu jabłkowego i zaparzonej zielonej herbaty. Na włosy najlepiej wykonać płukankę, którą po umyciu należy przelać włosy, odczekać kilka minut, po czym należy ją spłukać, płukanka składa się z ciepłej wody z dodatkiem 2-3 łyżek octu jabłkowego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *